Seni & Sukan 17 Nov, 2022

Abang bomba! Selamatkan saya! Kucing panjat pokok tinggi tapi tak dapat turun! Abang bomba pening!

@nur syamila kamarul arefin
Alumni Universiti Sains Malaysia dalam bidang kewartawanan. Pernah berkhidmat sebagai seorang wartawan dan juga penulis di dua buah syarikat. Masih lagi belajar menjadi seorang penulis.

Share this


Pasukan bomba sering kali menjadi penyelamat kepada banyak kes yang berlaku untuk menyelamatkan manusia atau haiwan yang mengalami masalah.

Baru-baru ini tular kisah seekor kucing yang dilihat tersangkut di atas sebatang pokok telah mencuri tumpuan ramai kerana tersangkut di atas sebuah batang pokok yang lurus.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan si bulus atau kucing


Apa yang mengejutkan buat pasukan bomba apabila kucing tersebut tersangkut pada pokok yang sangat tinggi dan agak sukar untuk diturunkan oleh pihak bomba.

Bukan itu sahaja, pihak bomba juga telah telah memanggil kucing tersebut namun gagal. Mereka kelihatan agak sunggul kerana memikirkan cara untuk menyelamatkan kucing ini yang agak sukar.Rata-rata netizen yang melihat video ini geli hati kerana kucing kan selalunya pandai panjat tetapi tak pandai turun. Aduilah kucing, kalau tak buat perangai bukan meow lah. - KitaReporters


11
11
0
12
0
You will be interested