Seni & Sukan 08 Nov, 2022

Piala Malaysia 2022: Selangor FC manfaatkan bermain di halaman sendiri! Tugas getir nantikan NSFC!

@amirul
Pernah berkhidmat sebagai wartawan. Meminati bidang pertulisan dan akan terus menulis selagi mana ada peluang dan ruang.

Share this


SELANGOR FC memanfaatkan peluang bermain di halaman sendiri apabila mencatat kemenangan 2-0 ke atas Negeri Sembilan FC dalam perlawanan pertama Piala Malaysia 2022 yang berlangsung di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya pada malam tadi. (7 November 2022)

Dua jaringan dari Herlison Caion dan Aliff Haiqal Lokman pada separuh masa kedua sudah cukup untuk memberi kelebihan buat Selangor dalam perlawanan kedua nanti. 

Skuad Tan Cheng Hoe menguasai sebahagian besar permainan namun mereka mengalami kesukaran di bahagain penyudah apabila deretan peluang yang hadir tidak dimanfaatkan sebaik mungkin. 


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan pasukan Selangor FC


Selangor boleh berterima kasih kepada Herold Goulon apabila tindakan beliau menjatuhkan Sharul Nazeem membawa padah kepada pasukan pelawat dan memberi kelebihan kepada tuan rumah untuk dapatkan sepakan penalti. 

Lebih parah, Goulon menerima kad merah selepas membantah keputusan pengadil menyebabkan mereka terpaksa bermain 10 pemain sahaja. 

Caion tidak mempersia sepakan tersebut untuk meletakkan Selangor mendahului perlawanan 1-0 di hadapan pada minit ke-56.

Negeri Sembilan cuba mencari gol penyamaan namun serangan mereka tidak begitu bahaya dan kurang memberi kesan buat tuan rumah. 

Perlawanan seperti akan berakhir 1-0 namun pemain gantian, Aliff menceriakan penyokong tuan rumah untuk gol kedua pada minit ke-91 dan memberi kelebihan kepada Selangor untuk mara ke separuh akhir.  


Kredit Foto : FB MFL 


Pujian harus diberikan kepada penjaga gol Negeri Sembilan, Syihan Hazmi kerana banyak menafikan gol dari tuan rumah. Jika tidak beraksi cemerlang, Selangor pasti akan berpesta jaringan dalam perlawanan ini. 

Tugas getir menanti K. Devan apabila perlu bangkit untuk mencari dua gol awal dan memadam kembali kelebihan jaringan Selangor sekali gus mencapai kemenangan untuk ke separuh akhir. 

Mereka akan bertemu kembali untuk perlawanan kedua di Paroi 12 November 2022 nanti untuk mengisi slot ke separuh akhir. Mampukah Negeri Sembilan bangkit atau Selangor akan terus menambah derita skuad Rusa. - KitaReporters


 

13
13
0
16
0
You will be interested

Video| Bawa motor sambil bersila? Niat Paknil beri nasihat! Tapi dibidas netizen! Namun ada sokong!

Aznil Nawawi Paknil video tular motosikal skuter bersila penunggang menunggang motor beri pengajaran dibidas disokong nasihat kemalangan jalan raya berhemah

Video| Bekas peserta Vokal Mania jual kopi sambil nyanyi! Qiem Churros tak kisah hiburkan pelanggan!

Qiem Churros Muhammad Aidi Hakim penyanyi Vokal Mania 2020 Bakat RTM 2024 penjual minuman air kopi Kopi Tiktoker pengusaha usahawan Kemaman menyanyi kabin
Zul Akmar Jamaludin in Seni & Sukan 3 days ago

Video| Tak Sempurna tampilkan sisi berbeza Aril Pilus! Kembalikan kenangan muzik EDM, tarian shuffle!

Aril Pilus pelakon penyanyi pengacara penyampai radio hiburan single lagu Tak Sempurna EDM electronic dance music tarian shuffle Rocketfuel Entertainment
Fariza Saidin in Seni & Sukan 3 days ago

Video| Zaiton Sameon seorang yang kelakar? Berdekah ketawa! Pendedahan temu bual dengan stesen radio!

Dalam temu bual untuk Borak Selebriti, Zaiton Sameon bercerita mengenai lagu Menaruh Harapan dan kemalangan ngeri yang menimpanya.
Zul Akmar Jamaludin in Seni & Sukan 1 week ago