Seni & Sukan 19 Dec, 2021

Video| Nak tahu cara mudah basuh pinggan, cawan kotor? Abang ni bagi tip terbaik! Jom follow!

@nur syamila kamarul arefin
Alumni Universiti Sains Malaysia dalam bidang kewartawanan. Pernah berkhidmat sebagai seorang wartawan dan juga penulis di dua buah syarikat. Masih lagi belajar menjadi seorang penulis.

Share this


SELALUNYA selepas sahaja makan, pasti ada antara kita berebut untuk tidak membasuh pinggan, sebab malas, maklumlah pinggan terlalu banyak jadi faham-fahamlah masalah utama dalam sesebuah rumah.

Namun tular sebuah video dalam TikTok untuk anda yang nak memudahkan kerja harian, iaitu membasuh pinggan mangkuk.

Sekali tengok, betul ke ia memudahkan kerja kita semua


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan membasuh


Namun, lelaki ini dilihat meletakkan pinggan dan cawan yang kotor ke dalam mesin basuh separa (semi) automatik untuk membasuh pinggan dengan cara yang paling mudah

Malah, lelaki ini juga meletakkan sabun serbuk ke dalam mesin basuh. Setelah itu menekan suis on sama sepert sedang membasuh pakaian.

"Cara mudah basuh pinggan. Korang je yang buat-buat susah," kata lelaki itu.Video ini telah tular dalam Tiktok menyebabkan ramai warga maya yang respons. Mereka semua terhibur dan tidak terfikir langsung idea daripada lelaki ini.

Tip ini nampak macam berguna!! 

Walau apapun, terima kasih kongsikan tips berguna ini, abang! Boleh basuh pinggan dan gelas kaca tak, abang?? - KitaReporters


12
7
0
7
0
You will be interested