Alam & Sains 24 Jan, 2022

Video| Tahu tak? Spot baharu tengok matahari terbenam! Bukit Utama Hillside, Bkt Antarabangsa!

@nur syamila kamarul arefin
Alumni Universiti Sains Malaysia dalam bidang kewartawanan. Pernah berkhidmat sebagai seorang wartawan dan juga penulis di dua buah syarikat. Masih lagi belajar menjadi seorang penulis.

Share this


RAMAI antara kita yang mengetahui untuk melihat pemandangan cantik atau indah anda perlu pergi ke tempat tinggi seperti bukit, untuk melihat pemandangan pada waktu malam ataupun pagi.

Kini tular sebuah video dalam Tiktok memaparkan spot cantik untuk melihat matahari terbenam di Kuala Lumpur bagi menyaksikan keindahannya yang sangat cantik.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan matahari


Bagi mereka yang berminat untuk melihat sendiri spot cantik ini pada waktu senja bersama keluarga tercinta, sahabat atau pasangan kekasih, spot ini terletak di Taman Bukit Utama Hillside, Bukit Antarabangsa.

Rata-rata warga maya memuji keindahan dan kecantikan pemandangan di atas bukit tersebut yang sangat indah semasa melihat matahari terbenam.

Bukan itu sahaja, mereka semua tidak sabar untuk ke sini melihat sendiri matahari terbenam. 

Namun mereka berharap agar masyarakat kita tidak merosakkan tempat ini dan terus terjaga supaya tidak ditutup sama seperti tempat tinjauan kapal terbang KLIA di Sepang, Selangor. - KitaReporters


8
11
0
11
0
You will be interested