Alam & Sains 24 Apr, 2022

Video| Anda tahu tak? Ini caranya nak buka cable tie! Selama ni gunting sahaja sebab nak cepat!

@nur syamila kamarul arefin
Alumni Universiti Sains Malaysia dalam bidang kewartawanan. Pernah berkhidmat sebagai seorang wartawan dan juga penulis di dua buah syarikat. Masih lagi belajar menjadi seorang penulis.

Share this


Media sosial banyak berkongsikan tip (panduan) dan trick (cara mudah) kepada orang ramai di luar sana bagi memudahkan urusan harian kita yang tak jangkau dek otak.

Baru-baru satu perkongsian yang buatkan ramai orang terkesima dan baru tahu. Iaitu tip membuka cable tie (ikatan kabel) yang berjaya menarik perhatian ramai orang.

Ini kerana ramai yang tahu, untuk membuka ikatan guna kabel ini bukan mudah sejak dulu lagi. Oleh sebab itu, perkongsian video ini telah meraih hampir 3 juta tontonan.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan tip atau panduan


Dari perkongsian videonya, anda hanya perlu membuka ikatan tersebut dengan menarik satu bahagian pada ikatan tali tersebut. Hanya dalam beberapa saat sahaja ikatan tersebut berjaya dilerai dengan mudah tanpa mengguankan sebarang alatan pun.

Namun daripada perkongsian ini, rata-rata netizen yang berpendapat bahawa mereka tidak mempunyai kesabaran yang tinggi dan lebih selesa mengoyakkan sahaja plastik tersebut.
Macam-macamlah netizen kan? Diharapkan perkongsian ini membantu anda semua. - KitaReporters


15
9
0
6
0
You will be interested