Alam Canggih 22 Feb, 2021

Video| Tahniah Sherry! Sertai Era bergabung bersama Johan, Hanif, Ray! JoHaRa kini JoHaRaRy!

@zuhayati yazid
Memulakan kerjaya sebagai wartawan sejak 2007 dan masih terus mewarnai dunia penulisan sehingga kini.

Share this


SIAPA tak kenal pelakon dan pengacara versatil, Sherry Alhadad telatah di pentas tidak perlu dipertikai lagi malah setiap perkataan yang keluar daripada mulut pasti membuatkan kita tersenyum. Kini beliau melebarkan sayap menjadi Penyampai Radio Era secara rasmi pada 1 Mac 2021.

Wow… gandingan mantap bersama tiga lagi iaitu Johan, Haniff dan Ray penyampai pasti menggamatkan keadaan sekali gus dapat menghibur pendengar.


Lagi kisah-kisah menarik berkaitan Sherry Alhadad:

https://kitareporters.com/search?search=sherry+alhadad


GANDINGAN HEBAT... Sherry secara rasmi akan menjadi penyampai radio Era mulai 1 Mac 2021. - Kredit foto: Facebook Mek Kembang Cooton.


Menerusi kenyataan Era, kemasukan Sherry Alhadad secara automatik menukar nama gandingan mereka daripada JoHaRa kini menjadi JoHaRaRy iaitu gandingan nama Johan, Haniff, Ray dan Sherry.

Pengurus Kandungan Era, Erman Zaki dalam kenyataan memaklumkan pihaknya teruja memperkenalkan gabungan baharu ‘JoHaRaRy Pagi ERA’ dengan menampilkan Sherry Alhadad sebagai personaliti baharu segmen pagi terkemuka kami.

Malah segmen Pagi Era JoHaRa kini ditukar menjadi JoHaHaRy Pagi Era.

“Dengan pengalaman Sherry sebagai seorang pelawak, pelakon dan pengacara TV tempatan, peminat-peminat ERA boleh menantikan segmen pagi yang memang ‘Ekstra Mantul’ dengan keserasian bersama personaliti-personaliti yang sedia ada.

“Kami berterima kasih kepada semua peminat Era atas sokongan mereka yang menjayakan radio ERA sebagai jenama radio No. 1 di Malaysia dan sentiasa berusaha untuk menawarkan kandungan yang relevan dan menghiburkan buat demografik peminat-peminat ERA,"katanya.
Sherry akan memeriahkan suasana pagi di Era dengan suara, telatah dan celotehnya yang menggamit hati, turut dilengkapkan bersama gandingan Johan, Haniff dan Ray.

Mereka akan membincangkan pelbagai topik menarik secara santai bersama para peminat seperti muzik, hiburan serta gaya hidup semasa.

Selain penampilan baharu Sherry di Era peminat kini bakal dihidangkan dan terus berhibur menikmati pengisian menarik bersama JoHaRaRy Pagi Era setiap Isnin hingga Jumaat bermula 6 pagi hingga 10 pagi.

Sepanjang empat jam berceloteh bersama empat penyampai, pendengar akan dihidangkan dengan tiga segmen iaitu Sketsa JoHaRaRy yang membolehkan peminat berhibur dan bergelak ketawa dengan pelbagai sketsa atau cerita yang dilakonkan oleh empat penyampai berkenaan.

Malah Spontan Era juga memberi penekanan kepada peminat untuk berinteraksi bersama penyampai dengan permainan yang menarik seperti pantun dua kerat, soal menyoal dan juga ayat penyata.

Selain itu pendengar juga akan dihiburkan dengan segmen Sam Leper iaitu lakonan Sam Leper seorang King of Motorspot membincangkan hal-hal motosikal dengan penuh lawak jenaka.Rasanya tak sabar menunggu tarikh berkenaan. Mesti gempak kan ganding empat individu itu??

Bagus pengurusan Era sekurang-kurangnya gelak tawa mereka dapat menjadi peneman selain pengubat lara ketika pendengar yang dalam perjalana ke pejabat.

Good Luck Sherry! KitaReporters

5
2
0
0
0
You will be interested

Video| Baling menangis lagi! Banjir melanda semula! Kali ketiga dalam satu bulan! Penduduk bimbang!

Penduduk Baling sekali lagi dilanda dengan ujian bencana alam apabila hujan lebat selama beberapa jam sejak lewat petang 2 Ogos 2022 akibat banjir di 4 kampung

Video| Laluan LRT Kelana Jaya dibina di bawah kubur? Siap ada animasi grafik dan Google Map sekali!

Video paparkan animasi LRT laluan Kelana Jaya yang dikatakan dibina di bawah kubur bangkitkan semula perasaan ingin tahu sehingga raih hampir 8 juta tontonan
Fitri Hazim in Alam Canggih 4 days ago

Video| King dah naik pangkat! Perodua Myvi jadi kereta peronda polis? Siaplah semua! Berdesut kejar!

Perkongsian video mengenai kereta Perodua Myvi yang dikenali sebagai King of Road kelihatan punyai logo Polis Diraja Malaysia (PDRM) sekali gus undang persoalan
Fitri Hazim in Alam Canggih 5 days ago

Jumpa nanti di Kemboja 2024! Malaysia lepasi sasaran 36 pingat emas! Sukan Para ASEAN 2022 ditutup!

Malaysia ke-4 selepas Indonesia (104-144-1070), Thailand (113-113-86), Vietnam (63-58-54) pada Sukan Para ASEAN 2022 di Solo dengan 36 emas, 20 perak, 14 gangsa
Amil Abdullah Saiby in Alam Canggih 1 week ago

Video| Kreatif atau kedekut? Tentu lenguh tangan penumpang sebelah! Guna tangan jadi wiper manual!

Tular video paparkan gelagat dua lelaki yang naiki kereta. Penumpang sebelah dilihat gerakkan wiper secara manual gunakan tali dibuat sendiri semasa hujan lebat
Nur Syamila Kamarul Arefin in Alam Canggih 1 week ago