Alam Canggih 11 Dec, 2020

Amway sumbang bakul makanan! Bagi keluarga terkesan di Sabah

@editor 1
Semua kenyataan akhbar/press releases boleh di emel ke editor@kitareporters.com atau kita.reporters@gmail.com

Share this

AMWAY Malaysia Sdn Bhd (Amway Malaysia) mengumumkan sumbangan sebanyak 100 bakul makanan bernilai RM32,360 sebagai sokongan kepada usaha Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) bagi menyantuni keluarga terkesan di Sabah yang merupakan negeri paling terjejas berikutan gelombang ketiga COVID-19. : KitaReportersLagi kisah-kisah berkaitan  Sabah:

https://kitareporters.com/search?search=sabah


Setiap bakul makanan mengandungi barang keperluan asas termasuk 5kg beras, sardin, susu, telur, mi, biskut, tepung, garam, gula dan cecair pencuci tangan (hand sanitizer) Pursue Amway. Vergold, rakan niaga Amway turut menyumbangkan bar granola mereka. 

Selaras dengan aspirasi kerajaan untuk meningkatkan tahap kesihatan rakyat, Amway Malaysia juga menyumbangkan produk suplemen kesihatan dilengkapi vitamin penting, Nutrilite Bio C Plus All Day Formula dan Nutrilit Mixed Probiotic dengan ekstrak akar chicory. Makanan suplemen tersebut dapat membantu menangani masalah kekurangan nutrien penting dalam kalangan keluarga terjejas yang mungkin terjadi berikutan krisis kesihatan yang melanda. 


Shahelmey Yahya (kiri) menerima sumbangan bakul makanan daripada Stefanie Kijin from Amway Malaysia Sdn Bhd di Kota Kinabalu, Sabah pada 8 Disember 2020. 


Nutrilite Bio C Plus All Day Formula dilengkapi dengan teknologi pelepasan berperingkat-peringkat bagi memastikan dos vitamin C harian yang mencukupi. Ia dihasilkan dari ceri acerola, salah satu bentuk vitamin C semula jadi paling asli yang penting untuk sistem imuniti yang kuat. 

Nutrilite Mixed Probiotic dengan ekstrak akar chicory pula membekalkan probiotik pada tahap sokongan klinikal untuk kesihatan sistem usus dan imuniti. Kajian mendalam menunjukkan bahawa bahawa 70 peratus dari sel imuniti berada pada sistem usus, yang penting dalam menyokong sistem pertahanan semula jadi tubuh.

Pengarah Urusan Amway Malaysia, Singapura dan Brunei, Mike Duong berkata bahawa Amway Malaysia berdedikasi dalam membawa impak sosial yang positif kepada komuniti menerusi solusi nutrisi dan kesejahteraan Amway. 

“Amway ialah sebuah syarikat yang komited untuk membantu masyarakat menjalani kehidupan yang baik dan sihat. Kami percaya bahawa usaha menangani pandemik COVID-19 ialah satu tanggungjawab bersama, termasuklah memenuhi keperluan nutrisi asas dalam komuniti yang mungkin terjejas susulan pandemik. 

"Melihat kepada kemungkinan risiko ini, Amway Malaysia bekerjasama dengan JKM untuk menyediakan bantuan makanan dan penggalak imuniti Nutrilite yang dihasilkan dari bahan asli untuk melengkapi keperluan nutrisi makanan di kalangan komuniti semasa tempoh yg sukar ini,” kata Duong dalam satu kenyataan media pada 8 Disember 2020.

Sumbangan tersebut diterima oleh Ir Shahelmey Yahya, Menteri Pembangunan Masyarakat dan Kesejahteraan Rakyat Sabah bagi pihak JKM. 

Beliau berkata bahawa sumbangan Amway Malaysia mampu membantu mengurangkan impak berikutan krisis kesihatan di kalangan komuniti. 

“Pihak kami sangat berterima kasih dengan sumbangan Amway Malaysia kepada keluarga yang terjejas akibat kekangan COVID-19 yang disalurkan tepat pada masanya. Kami percaya sumbangan ini mampu meringankan beban rakyat Sabah yang terkesan di samping meningkatkan kadar nutrisi harian mereka dan membawa kesan postitif kepada kehidupan mereka,” ujar beliau dalam ucapan majlis serahan bakul makanan yang dilangsungkan bersempena dengan majlis pelancaran program Kembara Prihatin Negara peringkat negeri Sabah anjuran JKM Sabah di Wisma MUIS, Kota Kinabalu. Sepanjang tempoh pandemik ini, Amway Malaysia terus menyokong usaha Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan JKM, dengan jumlah sumbangan tunai dan barangan bernilai lebih RM2.5 juta. 

Sehingga kini, Amway Malaysia telah menyumbang 250 unit penapis udara Atmosphere bernilai RM1.4 juta kepada KKM dan mengumpul dana sebanyak RM326,940 bagi pembelian kit ujian untuk Pusat Perubatan Universiti Malaya. 

Selain dari hospital kerajaan, Amway Malaysia juga telah menyumbangkan 25 unit penapis udara kepada Majlis Kanser Nasional (MAKNA) dan 71 unit kepada pusat perlidungan seliaan JKM di seluruh negara. - KitaReporters

0
0
0
0
0
You will be interested

Video| Derita di Aidilfitri! Hujan lebat! Penduduk berkesempatan tadah air! Bagi kegunaan harian!

Hujan lebat 3 jam di daerah Besut legakan penduduk kerana dapat kesempatan untuk tadah air hujan bagi kegunaan harian selepas lebih 10 hari bekalan air terputus

Tenun Pahang Diraja: Sudah terbang tinggi, terbang jauh! Tarik perhatian kerabat diraja Britain!

Puteri Diraja Britain, Puteri Anne dan Duchess of Gloucester, Duchess Birgitte berkenan lawat Pameran Tenun Pahang Diraja yang diadakan julung kalinya di London
Mohamed Sa'ari in Alam Canggih 3 days ago

Kesiannya! Ribuan burung jatuh 'dari langit' kerana kelesuan! Gelombang suhu panas jejas kehidupan!

Suhu panas di Gujarat, India memaksa pasukan penyelamat bertungkus-lumus kutip ratusan ekor burung setiap hari yang tewas akibat terkesan gelombang panas haba
Zuhayati Yazid in Alam Canggih 3 days ago

Elak gangguan bekalan air berulang! Ranhill SAJ Segamat diminta sediakan pelan tindakan kecemasan!

Ranhill SAJ Segamat kena sediakan pelan tindakan kecemasan bagi elakkan gangguan bekalan di sekitar Labis pada musim perayaan daripada berulang pada masa depan
Mohamed Sa'ari in Alam Canggih 4 days ago

Video| Untungnya rakyat China! Naik teksi tanpa pemandu! Perkhidmatan Robotaxi pertama di dunia!

Syarikat pemilikan kenderaan pemanduan autonomi terbesar di China, Baidu dan Pony.ai, syarikat pemanduan autonomi dapat permit sulung untuk kendalikan Robotaxi
Zuhayati Yazid in Alam Canggih 5 days ago