Berita Terkini 21 Sep, 2021

Berita Terkini| Masa operasi dipanjangkan hingga 12 malam! SOP baharu juga akan diperkenalkan!

@news editor 1
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@reporters.com

Share this


KERAJAAN bersetuju untuk memanjangkan masa perkhidmatan stesen minyak, restoran atau kedai makan dan kedai serbaneka untuk beroperasi mulai 6 pagi hingga jam 12 tengah malam bagi semua negeri kecuali bagi kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD).

Menteri Kanan Keselamatan Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein, perkara itu telah dipersetujui dalam Mesyuarat Menteri Kuartet COVID-19 pada Selasa, 21 September 2021.

Namun perkara itu katanya akan diumumkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob selepas Mesyuarat Jawatankuasa Khas Pengurusan Pandemik yang dijadualkan berlangsung esok (Rabu, 22 September 2021).

“Ini akan diangkat ke Jawatankuasa Khas Pengurusan Pandemik yang akan bermesyuarat esok dan ia akan disyorkan kepada Perdana Menteri sebelum diputuskan dan diumumkan oleh Menteri Kuartet COVID-19," katanya dalam sidang media selepas Mesyuarat Menteri Kuartet COVID-19. 

Tambah Hishammuddin, penambahbaikan terhadap prosedur operasi standard (SOP) sedia ada juga akan turut dibincangkan pada mesyuarat Rabu itu.

Katanya, perkara itu membabitkan senarai 181 SOP sedia ada yang dilihat mungkin akan dikurangkan kepada 10 selepas ini.

“Usaha ini berjalan dengan baik dan laporan yang kita terima hari ini sekali gus memberikan keyakinan saya bahawa ia dapat diselesaikan seperti dirancang pada permulaan bulan Oktober,” katanya lagi. - KitaReporters


13
12
0
13
0
You will be interested

Berita Terkini| Suntikan vaksin guna picagari kosong! Penyuntik tersilap! CITF-A pohon maaf!

Proses vaksinasi ke atas seorang remaja berusia 12 tahun gunakan picagari kosong berpunca akibat petugas kesihatan tersilap ambil picagari masih belum digunakan

News Editor 2 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| Sesi persekolahan bermula di 3 negeri! Libatkan pelajar SPM, STPM,PPKI dan MBK!

SESI persekolahan secara bersemuka bermula di Terengganu, Kelantan dan Langkawi, Kedah hari ini, selepas enam bulan sekolah di seluruh negara ditutup
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| 69 kampung orang Asli Pahang terima Internet|Pelaksanaan projek bermula minggu ini!

SEBANYAK 69 kampung orang asli seluruh Pahang bakal menjalani kehidupan lebih se
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| Pesakit Covid-19 mahu lari tapi terperangkap! Nasib baik diselamat pasukan bomba!

TINDAKAN seorang pesakit COVID-19 yang cuba melarikan diri bertukar cemas apabila terperangkap di tingkat satu Hospital Keningau, Sabah, awal pagi Ahad.
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| SPRM perlu kaedah baharu cegah rasuah! Tangani ketirisan libatkan dana kerajaan!

PENDEKATAN penguatkuasaan undang-undang mencegah rasuah perlu selaras dengan peredaran masa, pembangunan negara, perkembangan ekonomi dan politik
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago