Berita Terkini 21 Jul, 2021

Berita Terkini| Pesta liar di balai polis! Ketua balai, 3 anggota, 4 wanita antara 8 ditahan!

@news editor 1
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@reporters.com

Share this

GAMBAR HIASAN... Serbuan dijalankan sebaik menerima maklumat orang awam.


SEORANG Ketua Balai Polis (OCS) bersama tiga anggotanya serta empat wanita orang awam ditahan hasil serbuan polis dari Bukit Aman, ketika mereka berhibur dalam bilik khas di balai polis diketuainya, dalam daerah Kajang pada petang Selasa, 20 Julai 2021.

Serbuan dijalankan oleh pasukan dari Jabatan Integriti Pematuhan Standard (JIPS) Bukit Aman, pada jam 6 petang itu , sebaik menerima maklumat daripada orang awam.

Memetik laporan Berita Harian, ketika serbuan terhadap balai berkenaan, sebahagian daripada mereka dipercayai sedang menari sambil berhibur dengan minuman keras serta meminum air ketum dalam sebuah bilik di tingkat dua balai berkenaan.

Anggota polis dan wanita yang ditahan sedang menari dan berkaraoke di dalam bilik gelap yang dipasang lampu berputar bagaikan dalam disko.

Hasil pemeriksaan, polis menahan OCS berpangkat Sub Inspektor, dua Koperal dan seorang Koperal Sokongan serta empat wanita orang awam berusia antara 21 hingga 37 tahun.

Selain itu, polis turut merampas botol minuman keras, pembesar suara, lampu disko, peralatan sistem pembesar audio, perakam, mikrofon dan satu unit TV.

Sementara itu, Pengarah Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) Bukit Aman, Datuk Azri Ahmad mengesahkan kejadian terbabit, sambil berkata tangkapan dijalankan atas maklumat salah laku yang jelas. -KitaReporters


Pengarah Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) Bukit Aman, Datuk Azri Ahmad mengesahkan kejadian terbabit dan menahan OCS berpangkat Sub Inspektor, dua Koperal dan seorang Koperal Sokongan serta empat wanita orang awam berusia antara 21 hingga 37 tahun. 


 

You will be interested

Berita Terkini| Semua hospital diarah guna Baricitinib! Rawat Covid-19! Cegah peningkatan risiko pesakit!

SEMUA hospital diarah menggunakan ubat baricitinib bagi merawat pesakit Covid-19 sekali gus mencegah peningkatan risiko kesihatan yang lebih meruncing.

News Editor 1 in Berita Terkini 22 hours ago

 Berita Terkini| Pahang sedia buka sektor pelancongan! Secara berperingkat! Bermula di Bukit Fraser!

Bukit Fraser menjadi destinasi pertama dibuka kepada pengunjung setelah aktiviti gelembung pelancongan dibenarkan beroperasi di Pahang
News Editor 2 in Berita Terkini 1 hour ago

Berita Terkini| Kanak-kanak lelaki 17 bulan dipatuk ular! Meninggal dunia selepas 4 jam kejadian!

Seorang kanak-kanak lelaki berusia 17 bulan  maut selepas empat jam dipatuk ular dalam kejadian di rumahnya di Rembau, Negeri Sembilan
News Editor 2 in Berita Terkini 3 hours ago

Berita Terkini| Anak gajah sesat diselamatkan Perhilitan! Alami luka kecil dipercayai digigit anjing!  

Seekor anak gajah betina yang tersesat masuk ke kawasan kampung dekat Pos Poi, Sungai Siput, Perak diselamatkan Perhilitan
News Editor 2 in Berita Terkini 3 hours ago

 Berita Terkini| Anggota Rela tembak mati jiran ditahan reman 7 hari! Mangsa, ditembak di dada!

Lelaki yang menembak mati kawan baik merangkap jirannya di Taman Raya, Wakaf Tapai Marang, Terengganu ditahan reman selama tujuh hari bermula 24 Julai 2021
News Editor 2 in Berita Terkini 7 hours ago