Berita Terkini 04 Aug, 2021

Berita Terkini| Pencuri guna forklift! Langgar, pecah masuk pasar raya! Curi 25 telefon bimbit!

@news editor 1
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@reporters.com

Share this

FORKLIFT yang dipercayai digunakan oleh perompak bagi memecah masuk sebuah pasar raya sebelum melarikan pelbagai jenis telefon bimbit di dua kiosk di pasar raya Cmart, Arau, Perlis. - Kredit foto: Utusan Malaysia 


SEORANG lelaki menggunakan teknik terbaharu mencuri dengan lebih ganas iaitu menggunakan sebuah forklift (jentera angkut atau jenangkut) bagi memecah masuk ke sebuah pasar raya di Arau, Perlis sebelum mencuri pelbagai jenis telefon bimbit dari dua kiosk di dalam bangunan itu.

Kejadian itu bagaimanapun disedari pengawal keselamatan ketika membuat rondaan di Pasar Raya Cmart itu kira-kira 9.15 pagi, Rabu, 4 Ogos 2021.

Memetik laporan Utusan Malaysia, hasil pemerhatian pegawai keselamatan itu mendapati pintu masuk kaca di bahagian belakang pasar raya tersebut telah renggang dan terbuka akibat dilanggar dengan forklift.

Pegawai keselamatan tersebut yang turut melakukan pemeriksaan di keseluruhan kawasan pasar raya itu mendapati dua kiosk iaitu kedai menjual telefon bimbit berada dalam keadaan berselerakan sebelum bertindak membuat laporan polis.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Arau, Superintenden Nanda Maarof memberitahu, rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di premis tersebut mendapati suspek yang memakai baju berwarna kelabu itu mengemudi sebuah jenangkut dan seterusnya melanggar pintu masuk kaca bahagian belakang bangunan sehingga terbuka.

“Penjenayah tersebut kemudian menggeledah kiosk menjual telefon bimbit tersebut dan mencuri 25 buah telefon bimbit dengan anggaran nilai RM10,385,”katanya. - KitaReporters.


Ketua Polis Daerah Arau, Superintenden Nanda Maarof memberitahu, rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di premis tersebut mendapati suspek itu mengemudi sebuah forklift ke arah  pintu kaca pasar raya berkenaan.

0
1
3
1
0
You will be interested

Berita Terkini| Suntikan vaksin guna picagari kosong! Penyuntik tersilap! CITF-A pohon maaf!

Proses vaksinasi ke atas seorang remaja berusia 12 tahun gunakan picagari kosong berpunca akibat petugas kesihatan tersilap ambil picagari masih belum digunakan

News Editor 2 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| Sesi persekolahan bermula di 3 negeri! Libatkan pelajar SPM, STPM,PPKI dan MBK!

SESI persekolahan secara bersemuka bermula di Terengganu, Kelantan dan Langkawi, Kedah hari ini, selepas enam bulan sekolah di seluruh negara ditutup
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| 69 kampung orang Asli Pahang terima Internet|Pelaksanaan projek bermula minggu ini!

SEBANYAK 69 kampung orang asli seluruh Pahang bakal menjalani kehidupan lebih se
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| Pesakit Covid-19 mahu lari tapi terperangkap! Nasib baik diselamat pasukan bomba!

TINDAKAN seorang pesakit COVID-19 yang cuba melarikan diri bertukar cemas apabila terperangkap di tingkat satu Hospital Keningau, Sabah, awal pagi Ahad.
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| SPRM perlu kaedah baharu cegah rasuah! Tangani ketirisan libatkan dana kerajaan!

PENDEKATAN penguatkuasaan undang-undang mencegah rasuah perlu selaras dengan peredaran masa, pembangunan negara, perkembangan ekonomi dan politik
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago