Berita Terkini 03 Aug, 2021

Berita Terkini| Lelaki berenang rentas Selat Pulau Pinang! Ini kali kedua! Ingin ke Mekah pula!

@news editor 2
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@kitareporters.com

Share this

Lelaki berusia 28 tahun yang diselamatkan oleh Polis Marin Wilayah 1 di hantar ke Hospital Pulau Pinang untuk dapatkan rawatan.


SEORANG lelaki berusia 28 tahun yang berenang menggunakan pelampung gabus stirofoam dengan alasan ingin ke Mekah diselamatkan oleh Pasukan Polis Marin (PPM) selepas ditemui di Selat Pulau Pinang pada 2 Ogos 2021.

Terdahulu, mangsa terjun ke dalam laut dari Jeti Tanjung City Marina, Georgetown dan dia merupakan individu sama dilaporkan berenang rentas daerah dengan alasan ingin berjumpa kawan di Seberang Perai dalam kejadian 12 Julai 2021.

Menurut Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Soffian Santong dalam kejadian kira-kira 4.55 petang itu pihaknya menerima panggilan telefon daripada orang awam memaklumkan melihat lelaki terapung di tengah laut berhampiran Jeti Marina.

“Pasukan Polis Marin Wilayah 1 dihubungi bagi membantu menyelamatkan mangsa. Hasil siasatan awal mendapati lelaki berkenaan individu sama dalam kejadian dilaporkan sebelum ini, kali ini alasan diberikan berenang untuk Tanah Suci Mekah.

“Pihak polis membawanya ke Hospital Pulau Pinang untuk mendapatkan rawatan penilaian tahap kesihatan mental. Ujian saringan awal air kencing mendapati dia negatif dadah,” katanya dipetik laporan Kosmo, 3 Ogos 2021.

Tambah Soffian, lelaki tersebut kini ditempatkan di Wad Psikiatrik, Jalan Perak di Georgetown bagi rawatan lanjut. - KitaReporters


1
0
0
1
0
You will be interested

Berita Terkini| Suntikan vaksin guna picagari kosong! Penyuntik tersilap! CITF-A pohon maaf!

Proses vaksinasi ke atas seorang remaja berusia 12 tahun gunakan picagari kosong berpunca akibat petugas kesihatan tersilap ambil picagari masih belum digunakan

News Editor 2 in Berita Terkini 7 months ago

Berita Terkini| Sesi persekolahan bermula di 3 negeri! Libatkan pelajar SPM, STPM,PPKI dan MBK!

SESI persekolahan secara bersemuka bermula di Terengganu, Kelantan dan Langkawi, Kedah hari ini, selepas enam bulan sekolah di seluruh negara ditutup
News Editor 1 in Berita Terkini 7 months ago

Berita Terkini| 69 kampung orang Asli Pahang terima Internet|Pelaksanaan projek bermula minggu ini!

SEBANYAK 69 kampung orang asli seluruh Pahang bakal menjalani kehidupan lebih se
News Editor 1 in Berita Terkini 7 months ago

Berita Terkini| Pesakit Covid-19 mahu lari tapi terperangkap! Nasib baik diselamat pasukan bomba!

TINDAKAN seorang pesakit COVID-19 yang cuba melarikan diri bertukar cemas apabila terperangkap di tingkat satu Hospital Keningau, Sabah, awal pagi Ahad.
News Editor 1 in Berita Terkini 7 months ago

Berita Terkini| SPRM perlu kaedah baharu cegah rasuah! Tangani ketirisan libatkan dana kerajaan!

PENDEKATAN penguatkuasaan undang-undang mencegah rasuah perlu selaras dengan peredaran masa, pembangunan negara, perkembangan ekonomi dan politik
News Editor 1 in Berita Terkini 7 months ago