Berita Terkini 27 Aug, 2021

Berita Terkini| Guru agama didakwa cederakan pelajar OKU! Guna penyapu! Mengaku tak bersalah!

@news editor 2
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@kitareporters.com

Share this

Tertuduh, Mohamad Haslam Abdul Salam dibawa keluar oleh polis selepas dituduh memukul pelajarnya di Mahkamah Sesyen Ayer Keroh, Melaka. - Kredit foto: Utusan Malaysia.


SEORANG guru agama di sebuah madrasah di Telok Mas, Melaka mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen Ayer Keroh pada 27 Ogos 2021 atas dakwaan mendatangkan kecederaan terhadap pelajarnya.

Mohamad Haslam Abdul Salam, 32, yang didakwa melakukan perbuatan tersebut jam 7 pagi pada  22 Ogos 2021 lalu membuat pengakuan tersebut di hadapan Hakim, Nariman Badruddin.

Memetik laporan Bernama  27 Ogos 2021, guru agama itu didakwa cederakan pelajar Orang Kurang Upaya (OKU), Muhammad Sawfi Razali, 21, pada bahagian belakang  badan serta kedua-dua tangan dan kaki menggunakan sebatang penyapu di Jalan GB 5, Taman Gadong Bahagia, Melaka.

Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 326A Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum 20 tahun atau denda atau dengan sebat atau dengan mana-mana dua daripada seksaan itu, jika sabit kesalahan.

Timbalan Pendakwa Raya, N Sivasangari mencadangkan jaminan RM8,000 namun peguam Sheikh Ikhzan Sheikh Salleh yang mewakili tertuduh, merayu jumlah tersebut dikurangkan dengan alasan anak guamnya punyai tiga orang anak perlu ditanggung.

Tertuduh dibenarkan adiikat jamin RM5,000 dengan seorang penjamin berserta syarat tambahan tidak boleh mengganggu mangsa dan saksi sepanjang tempoh perbicaraan.

Mahkamah menetapkan 27 September 2021 ini bagi sebutan semula kes. - KitaReporters


0
0
1
0
0
You will be interested

Berita Terkini| Suntikan vaksin guna picagari kosong! Penyuntik tersilap! CITF-A pohon maaf!

Proses vaksinasi ke atas seorang remaja berusia 12 tahun gunakan picagari kosong berpunca akibat petugas kesihatan tersilap ambil picagari masih belum digunakan

News Editor 2 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| Sesi persekolahan bermula di 3 negeri! Libatkan pelajar SPM, STPM,PPKI dan MBK!

SESI persekolahan secara bersemuka bermula di Terengganu, Kelantan dan Langkawi, Kedah hari ini, selepas enam bulan sekolah di seluruh negara ditutup
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| 69 kampung orang Asli Pahang terima Internet|Pelaksanaan projek bermula minggu ini!

SEBANYAK 69 kampung orang asli seluruh Pahang bakal menjalani kehidupan lebih se
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| Pesakit Covid-19 mahu lari tapi terperangkap! Nasib baik diselamat pasukan bomba!

TINDAKAN seorang pesakit COVID-19 yang cuba melarikan diri bertukar cemas apabila terperangkap di tingkat satu Hospital Keningau, Sabah, awal pagi Ahad.
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| SPRM perlu kaedah baharu cegah rasuah! Tangani ketirisan libatkan dana kerajaan!

PENDEKATAN penguatkuasaan undang-undang mencegah rasuah perlu selaras dengan peredaran masa, pembangunan negara, perkembangan ekonomi dan politik
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago