Berita Terkini 22 Jul, 2021

Berita Terkini| Dakwaan terhidu gas bocor? Seorang petugas kesihatan maut, 3 rakan pula pengsan!

@news editor 2
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@kitareporters.com

Share this

Pasukan HAZMAT bomba bersiap-sedia bagi menjalankan pemeriksaan dalam ambulans. - Kredit foto: Sinar Harian 


SEORANG petugas kesihatan meninggal dunia, manakala tiga lagi pengsan di dalam ambulans sebaik tiba di Hospital Port Dickson setelah kenderaan dinaiki dipercayai kebocoran gas ketika dalam perjalanan.

Dalam kejadian pada 22 Julai 2021 itu, tiga petugas Klinik Kesihatan Bukit Pelandok, Chuah, Port Dickson terlebih dahulu membawa rakan setugas mereka yang berusia 29 tahun ke hospital setelah didapati pengsan.

Penolong Pengarah  Bahagian Operasi, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Negeri Sembilan, Ahmad Mukhlis Mokhtar berkata ketiga-tiga mereka yang berusia sekitar 30-an didapati tidak sedarkan diri manakala mangsa pengsan dikejarkan ke hospital disahkan meninggal dunia.

“Terdahulu, bomba terima maklumat berlaku kebocoran gas di klinik kesihatan tersebut jam 9.30 pagi dan bergegas ke lokasi dengan kekuatan 35 anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Port Dickson dan pasukan HAZMAT.

“Setelah pemeriksaan dijalankan, didapati tiada berlaku sebarang kebocoran. Pihak klinik memaklumkan seorang petugas rebah tiba-tiba selepas mengadu sakit dada sebelum tiga rakan setugas membawanya ke hospital dengan menaiki ambulans.

“Bagaimanapun, sebaik tiba di hospital  mereka yang duduk di belakang ambulans didapati tidak sedarkan diri,” katanya dipetik laporan Kosmo pada Khamis, 22 Julai 2021.

Tambah beliau, pihak hospital kemudiannya jalankan pemeriksaan dan mengesahkan mangsa yang mengalami sakit dada meninggal dunia manakala tiga yang lain diberi rawatan lanjut. - KitaReporters


0
0
1
0
1
You will be interested

Berita Terkini| Suntikan vaksin guna picagari kosong! Penyuntik tersilap! CITF-A pohon maaf!

Proses vaksinasi ke atas seorang remaja berusia 12 tahun gunakan picagari kosong berpunca akibat petugas kesihatan tersilap ambil picagari masih belum digunakan

News Editor 2 in Berita Terkini 3 months ago

Berita Terkini| Sesi persekolahan bermula di 3 negeri! Libatkan pelajar SPM, STPM,PPKI dan MBK!

SESI persekolahan secara bersemuka bermula di Terengganu, Kelantan dan Langkawi, Kedah hari ini, selepas enam bulan sekolah di seluruh negara ditutup
News Editor 1 in Berita Terkini 3 months ago

Berita Terkini| 69 kampung orang Asli Pahang terima Internet|Pelaksanaan projek bermula minggu ini!

SEBANYAK 69 kampung orang asli seluruh Pahang bakal menjalani kehidupan lebih se
News Editor 1 in Berita Terkini 3 months ago

Berita Terkini| Pesakit Covid-19 mahu lari tapi terperangkap! Nasib baik diselamat pasukan bomba!

TINDAKAN seorang pesakit COVID-19 yang cuba melarikan diri bertukar cemas apabila terperangkap di tingkat satu Hospital Keningau, Sabah, awal pagi Ahad.
News Editor 1 in Berita Terkini 3 months ago

Berita Terkini| SPRM perlu kaedah baharu cegah rasuah! Tangani ketirisan libatkan dana kerajaan!

PENDEKATAN penguatkuasaan undang-undang mencegah rasuah perlu selaras dengan peredaran masa, pembangunan negara, perkembangan ekonomi dan politik
News Editor 1 in Berita Terkini 3 months ago