Berita Terkini 24 Aug, 2021

Berita Terkini| Kelantan suntik vaksin Covid-19 pelajar 17-18 tahun! Mulai pertengahan Sept!

@news editor 1
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@reporters.com

Share this


KERAJAAN negeri Kelantan akan melaksanakan pemberian suntikan vaksin Covid-19 kepada pelajar sekolah menengah yang berusia 17 dan 18 tahun bermula pada pertengahan September 2021 ini.

Exco Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan Kelantan, Dr Izani Husin berkata, pelaksanaan itu sebagai persediaan bagi membolehkan pelajar memulakan sesi persekolahan tidak lama lagi.

“Jabatan Kesihatan Negeri Kelantan (JKNK) memutuskan untuk memberi vaksin Covid-19 kepada pelajar bermula dengan mereka yang berusia 17 dan 18 tahun.

“Pelaksanaannya akan dimulakan pada pertengahan September ini,” katanya seperti dipetik oleh Sinar Harian, Selasa, 24 ogos 2021.

Beliau berkata, Kelantan memohon tambahan vaksin sebanyak 200,000 dos daripada Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) untuk mencapai imuniti kelompok selewat-lewatnya pertengahan Oktober ini.

“Pada September, kerajaan negeri dijangka mendapat sebanyak 700,000 dos vaksin Covid-19 dan berharap Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob akan tambah vaksin untuk Kelantan bagi memastikan negeri ini mencapai imuniti kelompok. - KitaReporters


 

1
0
0
0
0
You will be interested

Berita Terkini| Suntikan vaksin guna picagari kosong! Penyuntik tersilap! CITF-A pohon maaf!

Proses vaksinasi ke atas seorang remaja berusia 12 tahun gunakan picagari kosong berpunca akibat petugas kesihatan tersilap ambil picagari masih belum digunakan

News Editor 2 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| Sesi persekolahan bermula di 3 negeri! Libatkan pelajar SPM, STPM,PPKI dan MBK!

SESI persekolahan secara bersemuka bermula di Terengganu, Kelantan dan Langkawi, Kedah hari ini, selepas enam bulan sekolah di seluruh negara ditutup
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| 69 kampung orang Asli Pahang terima Internet|Pelaksanaan projek bermula minggu ini!

SEBANYAK 69 kampung orang asli seluruh Pahang bakal menjalani kehidupan lebih se
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| Pesakit Covid-19 mahu lari tapi terperangkap! Nasib baik diselamat pasukan bomba!

TINDAKAN seorang pesakit COVID-19 yang cuba melarikan diri bertukar cemas apabila terperangkap di tingkat satu Hospital Keningau, Sabah, awal pagi Ahad.
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| SPRM perlu kaedah baharu cegah rasuah! Tangani ketirisan libatkan dana kerajaan!

PENDEKATAN penguatkuasaan undang-undang mencegah rasuah perlu selaras dengan peredaran masa, pembangunan negara, perkembangan ekonomi dan politik
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago