Berita Terkini 02 Sep, 2021

Berita Terkini| Wanita terima ugutan melalui nota dalam bungkusan kurier! Polis kesan suspek!

@news editor 1
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@reporters.com

Share this


POLIS sedang mengesan seorang suspek yang melakukan ugutan jenayah terhadap seorang wanita untuk menyimbah asid dan membakar rumahnya melalui nota di dalam bungkusan kurier yang dikirimkan ke sebuah alamat di Kampung Siam, Klang, pada 30 Ogos 2021 lalu.

Timbalan Ketua Polis Daerah Klang Utara, Superintendan Mohd Khairi Shafie berkata, suspek turut mengugut untuk mencederakan mangsa, keluarga serta kawan-kawan mangsa.

Malah turut mengirim objek berbentuk tangan dengan kesan cecair merah bersama-sama bungkusan itu yang diterima pada Isnin lalu itu.

Mohd. Khairi berkata, mangsa berusia 29 tahun membuat laporan polis pada jam 7.30 petang hari sama.

“Pengadu yang bekerja sebagai jurujual di kedai emas itu juga mendakwa dia turut menerima mesej berbaur lucah dan ugutan menerusi aplikasi WhatsApp daripada nombor tidak dikenali, pada keesokan harinya.

"Pihak polis kini membuka kertas siasatan di bawah Seksyen 507 Kanun Keseksaan dan memanggil pengadu untuk dirakamkan keterangan serta sedang mengesan pengirim bungkusan dan pemilik nombor telefon bimbit yang terbabit,” katanya seperti dipetik Berita Harian, Khamis 2 September 2021.

Sehubungan itu, beliau meminta orang ramai menghentikan perbuatan tidak bermoral serta menyalahi undang-undang yang boleh mendatangkan kegusaran kepada masyarakat. - KitaReporters


0
1
0
0
0
You will be interested

Berita Terkini| Suntikan vaksin guna picagari kosong! Penyuntik tersilap! CITF-A pohon maaf!

Proses vaksinasi ke atas seorang remaja berusia 12 tahun gunakan picagari kosong berpunca akibat petugas kesihatan tersilap ambil picagari masih belum digunakan

Berita Terkini| Sesi persekolahan bermula di 3 negeri! Libatkan pelajar SPM, STPM,PPKI dan MBK!

SESI persekolahan secara bersemuka bermula di Terengganu, Kelantan dan Langkawi, Kedah hari ini, selepas enam bulan sekolah di seluruh negara ditutup
News Editor 1 in Berita Terkini 1 year ago

Berita Terkini| 69 kampung orang Asli Pahang terima Internet|Pelaksanaan projek bermula minggu ini!

SEBANYAK 69 kampung orang asli seluruh Pahang bakal menjalani kehidupan lebih se
News Editor 1 in Berita Terkini 1 year ago

Berita Terkini| Pesakit Covid-19 mahu lari tapi terperangkap! Nasib baik diselamat pasukan bomba!

TINDAKAN seorang pesakit COVID-19 yang cuba melarikan diri bertukar cemas apabila terperangkap di tingkat satu Hospital Keningau, Sabah, awal pagi Ahad.
News Editor 1 in Berita Terkini 1 year ago

Berita Terkini| SPRM perlu kaedah baharu cegah rasuah! Tangani ketirisan libatkan dana kerajaan!

PENDEKATAN penguatkuasaan undang-undang mencegah rasuah perlu selaras dengan peredaran masa, pembangunan negara, perkembangan ekonomi dan politik
News Editor 1 in Berita Terkini 1 year ago