Berita Terkini 07 Aug, 2021

Berita Terkini| Pusat hiburan diserbu! 66 individu ditahan! Termasuk 6 pegawai, anggota polis!

@news editor 2
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@kitareporters.com

Share this

Gambar hiasan... Seramai 66 individu termasuk enam pegawai dan anggota polis ditahan dalam Operasi Hiburan di Johor


Enam pegawai dan anggota polis antara 66 individu yang dicekup ketika serbuan Operasi Hiburan di sebuah pusat hiburan di Taman Pelangi, Johor Bahru, Johor pada 6 Ogos 2021.

Memetik laporan Harian Metro siaran 7 Ogos 2021, serbuan kira-kira jam 1.30 pagi itu dijalankan Pasukan Task Force Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Johor.

Menurut sumber, enam pegawai serta anggota polis berkenaan bertugas di dua Ibu Pejabat Polis Daerah di Johor dan ujian saringan air kencing dilakukan didapati empat daripada mereka positif dadah.

“Seramai 66 individu termasuk 12 warga asing berusia antara 17 hingga 45 ditahan ketika serbuan dan daripada jumlah itu, 41 orang didapati positif dadah termasuk dua pegawai dan dua anggota polis.

“Pasukan serbuan juga merampas beberapa jenis barang terlarang dipercayai dadah iaitu serbuk ekstasi dan pil ekstasi.

“Hasil soal sisatan terhadap suspek yang positif dadah, mereka mengaku mengambil barang berkenaan di pusat hiburan tersebut daripada individu dikenali dengan gelaran ‘doktor’,” katanya.

Tambahnya, difahamkan ‘doktor’ tersebut telah ditahan pihak polis dan siasatan sedang dijalankan bagi mengetahui serta kenal pasti dari mana bekalan dadah diperolehi.

Harian Metro turut melaporan kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 39A(2) Akta Dadah Berbahaya (ADB) 1952, Seksyen 12(2) dan Seksyen 15(1)(a) akta sama.

Selain itu, polis turut keluarkan 66 kompaun bagi kesalahan adakan aktiviti sosial atau terlarang mengikut Peraturan 17 Peraturan 17 Peraturan-Peraturan Pencegahan Dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Pelan Pemulihan Negara) 2021. - KitaReporters


0
0
3
0
0
You will be interested

Berita Terkini| Suntikan vaksin guna picagari kosong! Penyuntik tersilap! CITF-A pohon maaf!

Proses vaksinasi ke atas seorang remaja berusia 12 tahun gunakan picagari kosong berpunca akibat petugas kesihatan tersilap ambil picagari masih belum digunakan

News Editor 2 in Berita Terkini 3 months ago

Berita Terkini| Sesi persekolahan bermula di 3 negeri! Libatkan pelajar SPM, STPM,PPKI dan MBK!

SESI persekolahan secara bersemuka bermula di Terengganu, Kelantan dan Langkawi, Kedah hari ini, selepas enam bulan sekolah di seluruh negara ditutup
News Editor 1 in Berita Terkini 3 months ago

Berita Terkini| 69 kampung orang Asli Pahang terima Internet|Pelaksanaan projek bermula minggu ini!

SEBANYAK 69 kampung orang asli seluruh Pahang bakal menjalani kehidupan lebih se
News Editor 1 in Berita Terkini 3 months ago

Berita Terkini| Pesakit Covid-19 mahu lari tapi terperangkap! Nasib baik diselamat pasukan bomba!

TINDAKAN seorang pesakit COVID-19 yang cuba melarikan diri bertukar cemas apabila terperangkap di tingkat satu Hospital Keningau, Sabah, awal pagi Ahad.
News Editor 1 in Berita Terkini 3 months ago

Berita Terkini| SPRM perlu kaedah baharu cegah rasuah! Tangani ketirisan libatkan dana kerajaan!

PENDEKATAN penguatkuasaan undang-undang mencegah rasuah perlu selaras dengan peredaran masa, pembangunan negara, perkembangan ekonomi dan politik
News Editor 1 in Berita Terkini 3 months ago