Berita Terkini 12 Aug, 2021

Berita Terkini| Dicekup khalwat! Baru kenal seminggu dalam WhatsApp! Lelaki, 22! Perempuan, 17!

@news editor 2
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@kitareporters.com

Share this

Penguat kuasa Pejabat Agama Daerah Kulim menyoal pasangan kenal seminggu yang dicekup berkhalwat dalam sebuah rumah di Kulim. - Kredit foto: Ihsan PADK


PASANGAN yang baru seminggu berkenalan melalui WhatsApps ditangkap khalwat di sebuah rumah di Kampung Pondok Labu, Kulim pada kira-kira jam 1.05 pagi, 12 Ogos 2021.

Lelaki berkenaan yang berusia 22 tahun bersama remaja perempuan berumur 17 tahun itu dicekup dalam satu serbuan oleh Pejabat Agama Daerah Kulim (PADK) selepas menerima maklumat berhubung kegiatan maksiat di rumah itu.

Ketika serbuan dilakukan di rumah lelaki yang bekerja di sebuah kilang ayam itu, remaja perempuan tersebut ditemui bersembunyi dalam bilik air tanpa baju.

Sebelum kejadian, lelaki berkenaan sanggup merentas negeri untuk mengambil wanita itu di Juru, Pulau Pinang sebelum membawanya pulang ke rumah menggunakan laluan tikus.

Pegawai Agama Daerah Kulim, Syeikh Mohd Haizan Hamzah berkata mereka dipercayai berkenalan menerusi WhatsApp sejak seminggu lalu sebelum dicekup berkhalwat.

"Ketika serbuan dilakukan hanya mereka berdua dalam rumah berkenaan dan disyaki melakukan maksiat kerana hasil pemeriksaan mendapati mereka gagal menunjukkan sebarang dokumen punyai hubungan mahram atau suami isteri. 

"Laporan polis berhubung tangkapan mereka dibuat di balai polis berhampiran dan mereka diambil keterangan untuk membantu siasatan," katanya yang dipetik daripada laporan Harian Metro pada 12 Ogos 2021.

Tambah beliau, kes disiasat mengikut Seksyen 25 (a)(b) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Kedah 2014 dan jika sabit kesalahan boleh didenda tidak melebihi RM3,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali.

Katanya lagi, lelaki tersebut berasal dari Padang Serai, Kulim manakala remaja perempuan berkenaan pula menetap di Bukit Mertajam, Pulau Pinang. - KitaReporters 


0
0
0
0
0
You will be interested

Berita Terkini| Suntikan vaksin guna picagari kosong! Penyuntik tersilap! CITF-A pohon maaf!

Proses vaksinasi ke atas seorang remaja berusia 12 tahun gunakan picagari kosong berpunca akibat petugas kesihatan tersilap ambil picagari masih belum digunakan

News Editor 2 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| Sesi persekolahan bermula di 3 negeri! Libatkan pelajar SPM, STPM,PPKI dan MBK!

SESI persekolahan secara bersemuka bermula di Terengganu, Kelantan dan Langkawi, Kedah hari ini, selepas enam bulan sekolah di seluruh negara ditutup
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| 69 kampung orang Asli Pahang terima Internet|Pelaksanaan projek bermula minggu ini!

SEBANYAK 69 kampung orang asli seluruh Pahang bakal menjalani kehidupan lebih se
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| Pesakit Covid-19 mahu lari tapi terperangkap! Nasib baik diselamat pasukan bomba!

TINDAKAN seorang pesakit COVID-19 yang cuba melarikan diri bertukar cemas apabila terperangkap di tingkat satu Hospital Keningau, Sabah, awal pagi Ahad.
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| SPRM perlu kaedah baharu cegah rasuah! Tangani ketirisan libatkan dana kerajaan!

PENDEKATAN penguatkuasaan undang-undang mencegah rasuah perlu selaras dengan peredaran masa, pembangunan negara, perkembangan ekonomi dan politik
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago