Berita Terkini 28 Jul, 2021

Berita Terkini| Sultan Sharafuddin zahir dukacita! Pegawai kerajaan Selangor terlibat rasuah!

@news editor 2
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@kitareporters.com

Share this

Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah. - Kredit foto: FB Selangor Royal Office


SULTAN Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah zahir rasa dukacita mengetahui ada dalam kalangan pegawai kerajaan di Selangor terlibat kegiatan rasuah.

Memetik laporan Sinar Harian 28 Julai 2021, Setiausaha Sulit Sultan Selangor, Datuk Mohamad Munir Bani memaklumkan Sultan Sharafuddin bertitah mana-mana pegawai didapati bersalah hendaklah dikenakan tindakan tatatertib serta hukuman setimpal.

“Baginda bertitah kegiatan rasuah atau pecah amanah boleh meruntuhkan imej pentadbiran dan nama baik seluruh pegawai kerajaan di Selangor.

“Mana-mana pegawai kerajaan dan ahli politik  dikurniakan darjah dan bintang kebesaran serta pingat negeri Selangor yang didapati melakukan kesalahan rasuah, kurniaan tersebut akan ditarik balik,” katanya.

Tambah Mohamad Munir, Sultan Selangor turut zahirkan penghargaan kepada pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang telah melaksanakan tanggungjawab menyiasat dan memastikan aktiviti rasuah dapat dibanteras.

Kata beliau lagi, baginda berkenan menggesa SPRM terus jalankan penyiasatan secara telus dan teliti dapatkan bukti kukuh bagi pastikan mereka yang melakukan rasuah tidak terlepas daripada menerima hukuman sewajarnya. -KitaReporters


 

 

0
0
0
0
0
You will be interested

Berita Terkini| Suntikan vaksin guna picagari kosong! Penyuntik tersilap! CITF-A pohon maaf!

Proses vaksinasi ke atas seorang remaja berusia 12 tahun gunakan picagari kosong berpunca akibat petugas kesihatan tersilap ambil picagari masih belum digunakan

News Editor 2 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| Sesi persekolahan bermula di 3 negeri! Libatkan pelajar SPM, STPM,PPKI dan MBK!

SESI persekolahan secara bersemuka bermula di Terengganu, Kelantan dan Langkawi, Kedah hari ini, selepas enam bulan sekolah di seluruh negara ditutup
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| 69 kampung orang Asli Pahang terima Internet|Pelaksanaan projek bermula minggu ini!

SEBANYAK 69 kampung orang asli seluruh Pahang bakal menjalani kehidupan lebih se
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| Pesakit Covid-19 mahu lari tapi terperangkap! Nasib baik diselamat pasukan bomba!

TINDAKAN seorang pesakit COVID-19 yang cuba melarikan diri bertukar cemas apabila terperangkap di tingkat satu Hospital Keningau, Sabah, awal pagi Ahad.
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| SPRM perlu kaedah baharu cegah rasuah! Tangani ketirisan libatkan dana kerajaan!

PENDEKATAN penguatkuasaan undang-undang mencegah rasuah perlu selaras dengan peredaran masa, pembangunan negara, perkembangan ekonomi dan politik
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago