Berita Terkini 19 Aug, 2021

Berita Terkini| Lelaki warga emas dikhuatiri lemas! Berenang ke tengah sungai sebelum tenggelam

@news editor 2
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@kitareporters.com

Share this

Tangkap layar video menunjukkan seorang lelaki di Sungai Bernam sebelum tenggelam dan dihanyutkan oleh arus. - Kredit foto: Gambar tular


SEORANG lelaki warga emas berusia 75 tahun dikhuatiri lemas sewaktu sedang mandi sungai berhampiran jeti di Pekan Sabak Bernam dalam kejadian kira-kira 6.45 petang pada 18 Ogos 2021.

Ketua Polis Daerah Sabak Bernam, Superintendan Agus Salim Mohd Alias berkata mangsa dipercayai berenang ke tengah sungai dan sebelum tenggelam.

“Hasil siasatan dan temu bual dengan orang awam yang berada di jeti berkenaan ketika kejadian, mangsa ada memaklumkan ingin mandi sungai sebelum kemudiannya tanggalkan baju serta selipar lalu terjun ke dalam sungai.

“Mangsa juga memberitahu pandai berenang dan ketika ditanya saksi, dia memaklumkan keadaannya baik. Bagaimanapun, mangsa yang dipercayai berenang di tengah sungai selama 30 minit tiba-tiba tenggelam.

“Temu bual dengan anak perempuan mangsa mengesahkan lelaki itu adalah bapanya selepas mengecam baju dan selipar yang ditinggalkan,” katanya dipetik daripada laporan Harian Metro pada 19 Ogos 2021.

Tambah Agus Salim berkata, pasukan bomba bersama polis giat melakukan operasi mencari dan menyelamat (SAR) mangsa dengan turut dibantu oleh nelayan-nelayan. 

Sementara itu, Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis berkata, pihaknya menerima panggilan mengenai kejadian itu pada 6.57 petang.

Beliau berkata, sepasukan 25 anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Sabak Bernam, Pasukan Penyelamat Di Air (PPDA) Shah Alam dan Pelabuhan Klang serta Pasukan Bomba Sukarela (PBS) Pekan Sabak Bernam telah dikejarkan lokasi untuk Ops SAR. KitaReporters


0
0
1
0
0
You will be interested

Berita Terkini| Suntikan vaksin guna picagari kosong! Penyuntik tersilap! CITF-A pohon maaf!

Proses vaksinasi ke atas seorang remaja berusia 12 tahun gunakan picagari kosong berpunca akibat petugas kesihatan tersilap ambil picagari masih belum digunakan

News Editor 2 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| Sesi persekolahan bermula di 3 negeri! Libatkan pelajar SPM, STPM,PPKI dan MBK!

SESI persekolahan secara bersemuka bermula di Terengganu, Kelantan dan Langkawi, Kedah hari ini, selepas enam bulan sekolah di seluruh negara ditutup
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| 69 kampung orang Asli Pahang terima Internet|Pelaksanaan projek bermula minggu ini!

SEBANYAK 69 kampung orang asli seluruh Pahang bakal menjalani kehidupan lebih se
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| Pesakit Covid-19 mahu lari tapi terperangkap! Nasib baik diselamat pasukan bomba!

TINDAKAN seorang pesakit COVID-19 yang cuba melarikan diri bertukar cemas apabila terperangkap di tingkat satu Hospital Keningau, Sabah, awal pagi Ahad.
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| SPRM perlu kaedah baharu cegah rasuah! Tangani ketirisan libatkan dana kerajaan!

PENDEKATAN penguatkuasaan undang-undang mencegah rasuah perlu selaras dengan peredaran masa, pembangunan negara, perkembangan ekonomi dan politik
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago