Berita Terkini 09 Sep, 2021

Berita Terkini| Sandakan catat kes kematian tinggi di Sabah! 54 kes maut keseluruhan dilaporkan!

@news editor 1
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@reporters.com

Share this


DAERAH Sandakan mencatat kes kematian tertinggi akibat COVID-19 dengan 21 kes daripada 54 jumlah kematian keseluruhan yang direkodkan di Sabah pada Rabu, 8 September 2021.

Jurucakap perkembangan harian COVID-19 Sabah, Datuk Masidi Manjun, berkata daerah Tawau turut mencatat kematian yang tinggi akibat COVID-19 dengan sebanyak 14 kes dilaporkan.

"Selain itu, sebanyak enam kes kematian dilaporkan di Lahad Datu, tiga kes di Kota Kinabalu, masing-masing dua kes di Keningau dan Papar, manakala masing-masing satu kes kematian di Semporna, Sipitang, Ranau, Kinabatangan, Penampang dan Kunak," katanya dalam kenyataan pada Khamis, 9 September 2021.

Kes kematian akibat COVID-19 di Sabah turut menunjukkan, peningkatan sembilan kes berbanding 45 kes pada Rabu dan yang tertinggi selepas 55 kes kematian yang dilaporkan pada 4 September 2021 lalu.

Selasa,7 September 2021, Tawau mencatat kematian tertinggi akibat COVID-19 dengan sebanyak 17 kes dan mencatat kedua tertinggi semalam dengan sebanyak 14 kes.

Sementara itu, Masidi berkata seramai 5,668 pesakit COVID-19 dilaporkan sembuh di Sabah, manakala seramai 4,983 pesakit sedang menerima rawatan di hospital dan Pusat Kuarantin dan Rawatan Berisiko Rendah (PKRC). - KitaReporters 


7
22
0
12
0
You will be interested

Berita Terkini| Suntikan vaksin guna picagari kosong! Penyuntik tersilap! CITF-A pohon maaf!

Proses vaksinasi ke atas seorang remaja berusia 12 tahun gunakan picagari kosong berpunca akibat petugas kesihatan tersilap ambil picagari masih belum digunakan

News Editor 2 in Berita Terkini 7 months ago

Berita Terkini| Sesi persekolahan bermula di 3 negeri! Libatkan pelajar SPM, STPM,PPKI dan MBK!

SESI persekolahan secara bersemuka bermula di Terengganu, Kelantan dan Langkawi, Kedah hari ini, selepas enam bulan sekolah di seluruh negara ditutup
News Editor 1 in Berita Terkini 7 months ago

Berita Terkini| 69 kampung orang Asli Pahang terima Internet|Pelaksanaan projek bermula minggu ini!

SEBANYAK 69 kampung orang asli seluruh Pahang bakal menjalani kehidupan lebih se
News Editor 1 in Berita Terkini 7 months ago

Berita Terkini| Pesakit Covid-19 mahu lari tapi terperangkap! Nasib baik diselamat pasukan bomba!

TINDAKAN seorang pesakit COVID-19 yang cuba melarikan diri bertukar cemas apabila terperangkap di tingkat satu Hospital Keningau, Sabah, awal pagi Ahad.
News Editor 1 in Berita Terkini 7 months ago

Berita Terkini| SPRM perlu kaedah baharu cegah rasuah! Tangani ketirisan libatkan dana kerajaan!

PENDEKATAN penguatkuasaan undang-undang mencegah rasuah perlu selaras dengan peredaran masa, pembangunan negara, perkembangan ekonomi dan politik
News Editor 1 in Berita Terkini 7 months ago