Berita Terkini 06 Aug, 2021

Berita Terkini| 'Ustaz' direman lagi! Cabul dan lakukan amang seksual terhadap remaja 13 tahun!

@news editor 1
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@reporters.com

Share this


SEORANG mudir madrasah direman selama enam hari bagi membantu siasatan berhubung kes cabul dan melakukan amang seksual terhadap seorang remaja lelaki pada Selasa, 3 Ogos 2021.

Perintah reman sehingga Rabu, 11 Ogos 2021, terhadap terhadap ustaz berusia 33 itu dikeluarkan oleh Penolong Pendaftar Mahkamah, Nor Faezah Abdullah di Mahkamah Majistret Kota Bharu.

Ketua Polis Kelantan Datuk Shafien Mamat berkata, suspek ditahan kira-kira pukul 1 pagi tadi di rumahnya di Machang.

Katanya, suspek yang juga penceramah bebas ditahan selepas seorang remaja lelaki berusia 13 tahun membuat laporan polis di Tanah Merah, Khamis, 5 Ogos 2021.

“Berdasarkan laporan, suspek dipercayai mencabul dan melakukan amang seksual terhadapnya di sebuah rumah di Kampung Sat Tengah, Tanah Merah kira-kira pukul 8 pagi Selasa, 3 Ogos lalu.

“Mangsa dipercayai telah diminta mengurut badan suspek di ruang tamu rumah sebelum mengajak remaja berkenaan masuk ke dalam bilik kerana bimbang orang lain melihat perbuatan itu,” katanya seperti dipetik oleh Kosmo, pada Jumaat, 6 Ogos 2021.

Suspek kini ditahan reman selama enam hari bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 14(a) Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017.

Penahan ini bukan kali pertama sebaliknya 'ustaz' ini pernah didakwa atas 12 pertuduhan mencabul pelajar, bekas pelajar di pondoknya dan seorang ahli perniagaan . - KitaReporters


1
0
0
0
5
You will be interested

Berita Terkini| Suntikan vaksin guna picagari kosong! Penyuntik tersilap! CITF-A pohon maaf!

Proses vaksinasi ke atas seorang remaja berusia 12 tahun gunakan picagari kosong berpunca akibat petugas kesihatan tersilap ambil picagari masih belum digunakan

Berita Terkini| Sesi persekolahan bermula di 3 negeri! Libatkan pelajar SPM, STPM,PPKI dan MBK!

SESI persekolahan secara bersemuka bermula di Terengganu, Kelantan dan Langkawi, Kedah hari ini, selepas enam bulan sekolah di seluruh negara ditutup
News Editor 1 in Berita Terkini 1 year ago

Berita Terkini| 69 kampung orang Asli Pahang terima Internet|Pelaksanaan projek bermula minggu ini!

SEBANYAK 69 kampung orang asli seluruh Pahang bakal menjalani kehidupan lebih se
News Editor 1 in Berita Terkini 1 year ago

Berita Terkini| Pesakit Covid-19 mahu lari tapi terperangkap! Nasib baik diselamat pasukan bomba!

TINDAKAN seorang pesakit COVID-19 yang cuba melarikan diri bertukar cemas apabila terperangkap di tingkat satu Hospital Keningau, Sabah, awal pagi Ahad.
News Editor 1 in Berita Terkini 1 year ago

Berita Terkini| SPRM perlu kaedah baharu cegah rasuah! Tangani ketirisan libatkan dana kerajaan!

PENDEKATAN penguatkuasaan undang-undang mencegah rasuah perlu selaras dengan peredaran masa, pembangunan negara, perkembangan ekonomi dan politik
News Editor 1 in Berita Terkini 1 year ago