Berita Terkini 11 Aug, 2021

Berita Terkini| Miliki dadah bernilai lebih RM2.09j! Pemandu lori, isteri warga Thailand ditahan!

@news editor 2
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@kitareporters.com

Share this

Antara dadah jenis heroin dan pil kuda yang dirampas oleh polis di sebuah rumah di  Pasir Mas. Kredit foto: NSTP


POLIS menahan sepasang suami isteri dan merampas dadah bernilai lebih RM2.09 juta di sebuah rumah di Jalan Pasir Mas-Tanah Merah di Pasir Mas dalam satu serbuan jam pada 1.20 tengah hari, 8 Ogos 2021.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Shafien Mamat berkata terdahulu pihaknya menahan suspek lelaki berusia 27 tahun di tepi jalan yang kemudiannya dibawa ke rumah tidak jauh dari lokasi penahanan.

“Tiba di rumah, terdapat seorang wanita warga Thailand berusia 23 tahun yang juga isteri suspek. Hasil pemeriksaan, polis temui barang dipercayai dadah berasaskan jenis heroin dan pil kuda dalam bungkusan serta beg di salah sebuah bilik.

“Pasangan suami isteri berkenaan ditahan, dadah ditemui dirampas manakala sebuah kereta jenis Proton Satria serta motosikal jenis Yamaha Ego Avantiz turut disita.

“Kedua-dua suspek ditahan selama tujuh hari untuk tindakan lanjut. Kes disiasat di bawah Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya (ADB) 1952 yang jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman gantung mandatori,” katanya dipetik daripada Harian Metro, 11 Ogos 2021. 

Tambah beliau, tangkapan itu hasil kerjasama anggota daripada Bukit Aman serta Bahagian Siasatan Jenayah dan Narkotik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Pasir Mas.

Ujar beliau lagi, pasangan tersebut turut mempunyai rekod jenayah lampau membabitkan penyalahgunaan dadah dan wanita berkenaan juga mempunyai dokumen perjalanan yang sudah tamat tempoh. KitaReporters


 

0
0
0
0
0
You will be interested

Berita Terkini| Suntikan vaksin guna picagari kosong! Penyuntik tersilap! CITF-A pohon maaf!

Proses vaksinasi ke atas seorang remaja berusia 12 tahun gunakan picagari kosong berpunca akibat petugas kesihatan tersilap ambil picagari masih belum digunakan

News Editor 2 in Berita Terkini 9 months ago

Berita Terkini| Sesi persekolahan bermula di 3 negeri! Libatkan pelajar SPM, STPM,PPKI dan MBK!

SESI persekolahan secara bersemuka bermula di Terengganu, Kelantan dan Langkawi, Kedah hari ini, selepas enam bulan sekolah di seluruh negara ditutup
News Editor 1 in Berita Terkini 9 months ago

Berita Terkini| 69 kampung orang Asli Pahang terima Internet|Pelaksanaan projek bermula minggu ini!

SEBANYAK 69 kampung orang asli seluruh Pahang bakal menjalani kehidupan lebih se
News Editor 1 in Berita Terkini 9 months ago

Berita Terkini| Pesakit Covid-19 mahu lari tapi terperangkap! Nasib baik diselamat pasukan bomba!

TINDAKAN seorang pesakit COVID-19 yang cuba melarikan diri bertukar cemas apabila terperangkap di tingkat satu Hospital Keningau, Sabah, awal pagi Ahad.
News Editor 1 in Berita Terkini 9 months ago

Berita Terkini| SPRM perlu kaedah baharu cegah rasuah! Tangani ketirisan libatkan dana kerajaan!

PENDEKATAN penguatkuasaan undang-undang mencegah rasuah perlu selaras dengan peredaran masa, pembangunan negara, perkembangan ekonomi dan politik
News Editor 1 in Berita Terkini 9 months ago