Berita Terkini 09 Aug, 2021

 Berita Terkini| Warga emas, cucu selamat! Rumah terbakar! Suami baru meninggal sebab Covid-19!

@news editor 2
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@kitareporters.com

Share this

Wanita warga emas bersama cucu perempuannya terselamat setelah rumah didiami mereka di Taman Ampang Jaya, Ampang terbakar.


UJIAN berganda buat seorang wanita warga emas yang baru sebulan kehilangan suami akibat Covid-19 apabila rumahnya pula musnah terbakar dalam kejadian di Taman Ampang Jaya, Ampang pada 9 Ogos 2021.

Mangsa yang berusia 64 tahun itu difahamkan tinggal bersama seorang cucu perempuannya yang berusia 14 tahun di rumah tersebut, bagaimanapun sempat menyelamatkan diri.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis berkata seramai 23 pegawai serta anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Ampang dan BBP Pandan dikejarkan ke lokasi.

“Pihak kami menerima panggilan kecemasan berhubung kejadian jam 3.55 pagi dan tiba di lokasi kira-kira 10 minit kemudian lalu mendapati kebakaran melibatkan bahagian hadapan sebuah rumah satu tingkat didiami seorang wanita bersama cucunya.

“Kedua-dua mangsa berjaya selamatkan diri dan tidak alami sebarang kecederaan,” katanya dalam satu kenyataan seperti dilaporkan oleh Kosmo pada 9 Ogos 2021.

Tambah Norazam, anggaran kemusnahan akibat kebakaran itu ialah 20 peratus dan punca sebenar kejadian masih dalam siasatan. - KitaReporters


0
0
1
0
0
You will be interested

Berita Terkini| Suntikan vaksin guna picagari kosong! Penyuntik tersilap! CITF-A pohon maaf!

Proses vaksinasi ke atas seorang remaja berusia 12 tahun gunakan picagari kosong berpunca akibat petugas kesihatan tersilap ambil picagari masih belum digunakan

News Editor 2 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| Sesi persekolahan bermula di 3 negeri! Libatkan pelajar SPM, STPM,PPKI dan MBK!

SESI persekolahan secara bersemuka bermula di Terengganu, Kelantan dan Langkawi, Kedah hari ini, selepas enam bulan sekolah di seluruh negara ditutup
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| 69 kampung orang Asli Pahang terima Internet|Pelaksanaan projek bermula minggu ini!

SEBANYAK 69 kampung orang asli seluruh Pahang bakal menjalani kehidupan lebih se
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| Pesakit Covid-19 mahu lari tapi terperangkap! Nasib baik diselamat pasukan bomba!

TINDAKAN seorang pesakit COVID-19 yang cuba melarikan diri bertukar cemas apabila terperangkap di tingkat satu Hospital Keningau, Sabah, awal pagi Ahad.
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago

Berita Terkini| SPRM perlu kaedah baharu cegah rasuah! Tangani ketirisan libatkan dana kerajaan!

PENDEKATAN penguatkuasaan undang-undang mencegah rasuah perlu selaras dengan peredaran masa, pembangunan negara, perkembangan ekonomi dan politik
News Editor 1 in Berita Terkini 2 years ago