Sukan 29 Oct, 2019

'SUPER MARIO' BUAT HAL!! ROSAKKAN KAMERA

@ahmad shazwan md yusof
Freelance writer/blogger. Melaka United Media editor. Former Online Reporter at Utusan Online.

Share this
TIDAK pernah lari daripada kontroversi, 'budak nakal' Itali, Mario Balotelli buat hal lagi, kali ini ketika beraksi bersama pasukan kelahirannya, Brescia.


Insiden berlaku ketika Balotelli digantikan Alfredo Donnarumma pada minit ke-72 selepas gagal memberikan impak sepanjang perlawanan.

Ketika berjalan keluar, Balotelli melepaskan geramnya apabila memukul dengan kuat kamera yang diletakkan di atas tripod di tepi padang.

Kejadian itu mengejutkan jurugambar pemilik kamera tersebut, Massimo Lovati dan kemudiannya melepaskan geram atas sikap 'kurang ajar' Balotelli dalam akaun Instagram miliknya.

"Apabila Balotelli dipanggil ke bangku simpanan, dia menjadikan kamera saya seperti bola dan menyepaknya ke arah papan iklan.

"Budak pengutip bola (ballboy) yang menyaksikan insiden tersebut kemudiannya memanggil saya dan menjelaskan apa yang berlaku.

"Saya menjumpai kamera tersebut dan mendapati bingkainya retak dan peralatan tersebut telah rosak. Bayangkan perasaan anda bila seseorang merosakkan peralatan yang memang kita gunakan untuk bisnes," katanya.

Menurut Lovati, dia kemudiannya memaklumkan pengarah kelab, Edoardo Piovani mengenai insiden berkenaan dan memberitahu akan menghantar bil baik pulih kamera kepada kelab sebagai ganti rugi.

Gambar dari https://twitter.com/finallymario/status/112895164880463872


You will be interested

WOW! ANNA CAIRKAN JURI LUNCUR AIS AMERIKA

Remaja 15 tahun itu muncul menjadi wanita pertama yang melengkapkan dua lompatan ‘quadruple Lutz’ menerusi pertandingan Skate America 2019

Zuhayati Yazid in Sukan 8 months ago

KERANA FUTSAL, 600 ALUMNI UUM BERKUMPUL

KARNIVAL Futsal Alumni UUM 2019 di Uptown Sport Bangi, Selangor pada hari Sabtu (17/11/2019) yang lalu mengumpulkan seramai lebih 600 mantan pelajar.
Editor Satu in Sukan 8 months ago

SNBJ FULL HOUSE! AWASI LAMBAKAN PENYOKONG

Malam esok (19/11/2019), dianggarkan sekitar 85,000 penyokong bakal membanjiri Stadium Nasional Bukit Jalil dengan kuota hanya 2,500 tiket diperuntukkan buat penyokong Indonesia.
Ahmad Shazwan Md Yusof in Sukan 8 months ago

'SPIDER-WOMAN' BANGKIT SELEPAS PATAH KAKI

WALAUPUN pernah terjatuh ketika memanjat dinding hingga mengalami patah kaki, namun ia tidak melunturkan semangat Wan Atirah Hidayah Ahmad Fauzi dalam sukan mendaki ini.
Sahbulah Mohamad Darwi in Sukan 8 months ago

AL-SULTAN ABDULLAH JADI PENAUNG DIRAJA SAM

Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Sultan Ahmad Shah Al-Musta’in Billah telah mengampuni perkenan untuk menjadi Penaung Diraja SAM
Editor Satu in Sukan 8 months ago