Sukan 20 Nov, 2019

KERANA FUTSAL, 600 ALUMNI UUM BERKUMPUL

@editor 1
Editor Satu di KitaReporters >> Boleh emel kepada editor@kitareporters.com & Editor Satu di UtusanPress >> Boleh emel kepada editor@utusan.press

Share this
KARNIVAL Futsal Alumni UUM 2019 di Uptown Sport Bangi, Selangor pada hari Sabtu (17/11/2019) yang lalu telah berlangsung dengan jayanya, mengumpulkan seramai lebih 600 mantan pelajar. : KitaReporters.com


Menurut satu kenyataan media, penganjuran edisi ke-6 ini adalah istimewa sempena ulang tahun Universiti Utara Malaysia yang ke-35.

Pengarah Programnya, Azmir Musyabri berkata, pertandingan tahunan kali ke-6 anjuran Alumni Universiti Utara Malaysia itu mendapat reaksi positif dalam usaha menyatukan mantan pelajar universiti berkenaan.

Katanya, komitmen yang diberikan terutama mantan pelajar UUM batch 2001 dalam mengelolakan acara tahunan ini telah merancakkan program tersebut tanpa sebarang kesulitan.

Ternyata walaupun telah meninggalkan insitusi pengajian tinggi berkenaan lebih 18 tahun, namun semangat mereka dalam menyumbangkan sesuatu kepada UUM tidak berbelah bagi.

“Komen positif melalui media sosial alumni UUM turut diterima oleh pihak penganjur,” katanya.

Kejohanan kali ini turut dihadiri Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar & Alumni) UUM yang baru iaitu Prof. Madya Dr. Hendrik Lamsali.

Karnival Futsal Alumni UUM kali ke-6 ini mempertaruhkan piala pusingan alumni UUM yang menjadi rebutan 42 pasukan dengan turut disertai batch senior tahun 1990 sehingga batch 2016

Ia terbahagi kepada tiga kategori untuk futsal iaitu Senior Legend , Super Senior dan Senior. 

Kejuaraan diraih bagi kategori Senior Legend ialah UUM Legend FC , Kategori Super Senior pula ialah Bro99 Alpha manakala kategori Senior pula ialah UUM Best FC.

Karnival kali ini turut dimeriahkan dengan penganjuran kejohanan Beyblade kategori keluarga alumni dan Kategori Terbuka. 

Penganjur turut menyediakan beberapa aktiviti riadah keluarga untuk ahli-ahli keluarga alumni yang hadir memberikan sokongan antaranya Jumping Castle dan sebagainya. 

Kejohanan telah dirasmikan oleh Dr. Muslimin Wallang dari Pusat Alumni UUM dan ditutup oleh TNC (HEP  & Alumni), Dr Hendrik Lamsali.

Penganjur turut berterima kasih kepada Pusat Alumni UUM dan penaja-penaja yang juga merupakan Alumni Universiti Utara Malaysia iaitu Bintong Group of companies, Aijas Group dan Mad Grape Media.

Karnival tahunan ini akan teruskan pada tahun hadapan dan bakal dianjurkan oleh mantan pelajar Batch 2002 pula.

16
2
0
0
0
You will be interested

UNITED, REAL DAN BARCELONA REBUT HALAND

ERLING HAALAND, penyerang muda berusia 19 tahun, kini menjadi rebutan kelab gergasi Eropah selepas mencipta rekod menakjubkan 20 gol dalam hanya 13 perlawanan.

Ahmad Shazwan Md Yusof in Sukan 4 years ago

SNBJ FULL HOUSE! AWASI LAMBAKAN PENYOKONG

Malam esok (19/11/2019), dianggarkan sekitar 85,000 penyokong bakal membanjiri Stadium Nasional Bukit Jalil dengan kuota hanya 2,500 tiket diperuntukkan buat penyokong Indonesia.
Ahmad Shazwan Md Yusof in Sukan 4 years ago

AL-SULTAN ABDULLAH JADI PENAUNG DIRAJA SAM

Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Sultan Ahmad Shah Al-Musta’in Billah telah mengampuni perkenan untuk menjadi Penaung Diraja SAM
Editor 1 in Sukan 4 years ago

[VIDEO] AHLI FISIOTERAPI PUN KENA KAD KUNING

Ahmad Ibrahim Ahmad Jaafar yang bertugas sebagai ahli fisioterapi bagi FAM dilayangkan kad kuning oleh pengadil perlawanan
Mohd. Hazli Hassan in Sukan 4 years ago

WOW! ANNA CAIRKAN JURI LUNCUR AIS AMERIKA

Remaja 15 tahun itu muncul menjadi wanita pertama yang melengkapkan dua lompatan ‘quadruple Lutz’ menerusi pertandingan Skate America 2019
Yati Yazid in Sukan 4 years ago