Politik & Negara 21 Feb, 2023

Rumah PM didatangi tetamu tak diundang! Ular tedung hitam! APM berjaya tangkap di pondok pengawal!

@fitri hazim
Memulakan kerjaya sebagai wartawan penyiaran pada tahun 2016. Pengalaman dan peranan besar liputan Pilihan Raya Malaysia dan Bajet. Beralih sebagai wartawan akhbar serta banyak terlibat liputan jenayah dan bencana alam. (fitrihazim@outlook.com)

Share thisTINDAKAN pantas Anggota Pertahanan Awam Malaysia (APM) telah berjaya menangkap seekor ular seberat 800 gram dengan panjang kira-kira satu meter di kediaman Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

APM dalam satu kenyataan berkata, pihaknya melalui Pusat Kawalan Operasi Daerah Hulu Langat menerima satu panggilan kecemasan pada pukul 7.33 malam untuk menangkap ular dan empat anggota dikerahkan ke lokasi kejadian.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan ular tedung


“Setibanya di lokasi kejadian, anggota APM mendapati terdapat seekor ular tedung hitam di kawasan pondok pengawal kediaman YAB Perdana Menteri Malaysia.

“Anggota APM berjaya menangkap ular tedung hitam tersebut menggunakan peralatan khas. Setelah memastikan keadaan di lokasi terkawal, anggota APM mengemaskan segala peralatan dan bertolak pulang ke Pusat Kawalan Daerah Lokasi Hulu Langat,” katanya.
Dalam pada itu, Perdana dan isteri, Datuk Seri Dr. Wan Azizah juga turut meluangkan masa beramah mesra dengn anggota bertugas sebelum pulang ke pusat kawalan.  - KitaReporters19
10
0
4
1
You will be interested