Politik & Negara 24 Feb, 2023

Video| Agong tepuk dahi! Gara-gara kena prank! Beri duit suruh warna rambut, rupanya kepala botak!

@fitri hazim
Memulakan kerjaya sebagai wartawan penyiaran pada tahun 2016. Pengalaman dan peranan besar liputan Pilihan Raya Malaysia dan Bajet. Beralih sebagai wartawan akhbar serta banyak terlibat liputan jenayah dan bencana alam. (fitrihazim@outlook.com)

Share this


Gurauan rakyat bersama Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah yang menunjukkan baginda terhibur melihat fesyen warna rambut warna kelabu yang disangka rambut betul telah meraih perhatian ramai dalam media sosial.

Menerusi hantaran yang dimuat naik oleh pengguna TikTok bernama @wanyoshiki, kelihatan baginda menghulurkan sampul mengandungi duit kepada seorang pemuda dengan harapan lelaki itu mewarnakan rambut kelabu ke hitam.

Lelaki itu yang tampil ke hadapan untuk merakam swatfoto bersama baginda kemudian membuka topi rambut palsu itu telah menyebabkan baginda tertawa sehingga meletakkan dahi ke tangannya, sekali gus menghiburkan orang ramai.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan Yang di-Pertuan Agong“Ini untuk awak. Warnakan rambut balik. Rambut betul ke ni? Topi! Saya kena tipu la. Bagi duit untuk potong rambut. Allahuakhbar. Cuba cabut tu,” titah baginda.

Rata-rata pengguna media sosial berasa bangga mempunyai Ketua Negara yang berjiwa rakyat serta terhibur gelagat Agong bersama rakyat sehingga ada yang menonton video itu berulang kali.“Berulang kali tengok video ini. Sempoi koi bangga jadi orang Pahang,” ujar @Zee.

“Allahuakhbar, senyum saya tengok Agong kita macam ini. Semoga Tuanku dipanjangkan umur, ameen,” kata @Mr.Laut.Ridzwan.

“Agong yang berjiwa rakyat sangat,” jelas @WanChai. - KitaReporters


12
11
0
17
0
You will be interested

Rakyat Palestin dikhianati Barat! Rakyat Malaysia bangkit! Siri jelajah dan Perhimpunan Mega Palestin!

Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) perhimpunan besar-besar Perhimpunan Mega Palestin Mohd Azmi Abdul Hamid Israel Amerika Syarikat PBB ICJ

Editor 2 in Politik & Negara 3 weeks ago

Bertenang dan elak berpolemik! Kedudukan agama Islam dan Mahkamah Syariah tidak terjejas! - ABIM

ABIM Mahkamah Persekutuan Mahkamah Syariah kes Nik Elin Zurina Dewan Undangan Negeri DUN Kelantan perundangan Islam undang-undang syariah Dr Mohd Na’im Mokhtar
Editor 2 in Politik & Negara 2 weeks ago

Kedudukan Mahkamah Syariah di Malaysia kekal utuh! Agenda penambahbaikan, pemerkasaan berjalan terus!

Mahkamah Persekutuan Mahkamah Syariah kes Nik Elin Zurina Dewan Undangan Negeri DUN Kelantan perundangan Islam undang-undang syariah Dr Mohd Na’im Mokhtar JPM
Editor 2 in Politik & Negara 2 weeks ago

Kursi DS Ismail Sabri Yaakob! Usaha perluas pengajian bahasa dan peradaban Melayu ke seluruh ASEAN!

Kursi Dato’ Seri Ismail Sabri Yaakob Thai Global Business Administration Technological College (TGBC) Thailand Bangkok pengajian bahasa Melayu peradaban Melayu
Editor 2 in Politik & Negara 3 weeks ago