Agama 16 Nov, 2019

MANFAAT DUA AYAT TERAKHIR AL-BAQARAH

@hashnan abdullah
Bekas wartawan Utusan Malaysia. Selain menulis berita dan rencana, turut ditugas menyiapkan rakaman video berdurasi 5 minit berkenaan tugasan tertentu.

Share this
KITAB al-Quran yang diwahyukan oleh Allah SWT kepada Nabi Muhammad SAW melalui Jibril AS mempunyai seribu satu rahsia bagi sesiapa yang mentadabbur dan sentiasa melaziminya dengan membacanya. : KitaReporters.com


Antaranya adalah surah al-Baqarah yang merupakan surah kedua selepas al-Fatihah dan mempunyai 286 ayat. Kebanyakannya diturunkan di Madinah. 

Antara ayatnya yang menjadi tumpuan adalah dua ayat terakhir surah itu.

Ikuti video ini dan sama-sama kita mendapat manfaat daripadanya. - KitaReporters.com

You will be interested

ALLAH SETIA MENUNGGU, MERINDUI RINTIHAN, DOA KITA

Kongsi minda bersih jiwa. Ada antara kita, mengalah dengan ujian Allah. Sedang Allah setia menunggu, nak dengar rintihan dan doa daripada hamba yang amat dirindui-Nya.

Normala Hamzah in Agama 1 year ago

SAMBUTAN MAULIDUR RASUL SELANGOR MERIAH

Seramai 45 kakitangan dan pelajar UIAM menyertai perarakan sambutan Maulidur Rasul 1441 Hijrah Peringkat Negeri Selangor di Shah Alam, Selangor pada Sabtu (9/11/2019) lalu
Roslan Rusly in Agama 11 months ago

MOH KITA "INGAT NABI, SEBUT NABI, JAGA NABI"

Umat Islam hendaklah menghayati dan mencontohi sikap dan pekerti mulia baginda SAW untuk diterapkan dalam kehidupan seharian
Ahmad Abd Hamid in Agama 11 months ago

INI SYAHADAH PALING 'NERVOUS' - BRO FIRDAUS

Bagi Bro Firdaus, selepas 14 tahun memeluk agama Islam, pimpinan dua kalimah syahadah untuk ibunya sendiri adalah satu detik yang pasti tidak akan dapat dia lupakan.
Mohd. Hazli Hassan in Agama 1 year ago

TAHU KENAPA KITA MENGELUH, TAK TENANG?? BACA NI...

Kongsi minda bersih jiwa. Bersyukur! Perkataan indah yang mempunyai sejuta nikmat. Bersyukurlah di atas sejadah. Selalukah anda bersyukur?
Normala Hamzah in Agama 1 year ago