Santai 16 Jan, 2020

SISI GELAP CINTA AMITAB BACHCHAN DAN REKHA

@ahmad abd hamid
Served as a journalist for a year at Berita Harian and for 33 years at Utusan Melayu (M) Bhd. beginning 1980. Last post was Assistant Editor in Chief Utusan Melayu. Also served as Editor in Chief, Magazines. Retired in 2013.

0

Share this

SUPERSTAR Amitab Bachchan dan aktres Jaya Bhaduri dianggap sebagai pasangan ideal dan bahagia. Mereka dihormati baik dalam kalangan karyawan filem mahu pun masyarakat umum. Masyarakat  menyanjung tinggi pasangan yang telah mewarnai dunia Bollywood sejak beberapa dekad lalu. : KitaReporters.com

AMITAB BACHCHAN, Jaya Bhaduri (kanan) dan Rekha pernah bergabung dalam filem 'Silsila'.


Bertambah hebat keluarga ini apabila anak mereka, Abishek Bachchan juga terjun ke kancah Bollywood. Kehebatan makin terserlah apabila Abishek pula berkahwin dengan aktres ternama Bollywood, Aishwarya Rai.

Namun kehebatan pasangan Bachchan ini sebenarnya hanyalah lebih di permukaan sahaja. 

Tidak ramai yang tahu di sebalik segala pujian ke atas pasangan itu, ada titik-titik hitam bagai awan mendung yang pernah menyelubungi pasangan tersebut.

Amitab Bachchan, 77, yang mengahwini Jaya Bhaduri, 71, rakan bintangnya dalam filem blockbuster ‘Sholay’, bukanlah seorang suami yang benar-benar setia.

Ini kerana setelah berkahwin pada Jun 1973, Amitab menjalin hubungan sulit dengan aktres popular Rekha. Kedua-dua mereka jatuh cinta selepas sama-sama membintangi filem ‘Do Anjaane’ (1976).

Filem arahan Dulal Guha ini turut dibintangi oleh Mithun Chakraborty, pelakon watak jahat Pran, Lalita Pawar, Urmila Bhatt dan Jagdish Raj.

'DO ANJAANE' menyemai benih percintaan Amitab Bachchan dan Rekha.


Cinta yang berputik di set penggambaran ini terus mekar segar. Hubungan Amitab dan Rekha semakin intim walaupun Amitab sedar dia sudah menjadi suami orang.

Malah ada yang mendakwa pasangan kekasih ini telah berkahwin secara rahsia. Tiada pengesahan mengenai perkara ini tetapi rakan-rakan rapat mereka dikatakan tahu mengenai perkahwinan tersebut.

Walau pun pasangan tersebut cuba menyembunyikan hubungan mereka, akhirnya ia dihidu juga dan pecah menjadi berita serta perbincangan hangat. 

Pengarah tersohor, Yash Chopra, sendiri pernah mengesahkan bahawa Amitab dan Rekha memang pasangan kekasih.

Jaya Bhaduri sendiri dikatakan tahu mengenai hubungan terlarang ini tetapi dia tidak mampu berbuat apa-apa. Perasaan sedih dan kecewanya hanya dipendam di dalam hati. Inilah saat yang paling menyedihkan dalam hidupnya.

MESRANYA pasangan Amitab Bachchan-Rekha.


Namun dalam kesedihan dan kekecewaan, dikumpulkan segala kekuatan yang ada pada dirinya untuk bersemuka dengan Rekha dan membuat perhitungan.

Dalam pertemuan itu, Jaya menegaskan kepada Rekha, dia sama sekali tidak akan meninggalkan Amitab walau dengan apa cara sekali pun.

Pada masa sama, Amitab juga tidak berhasrat meninggalkan Jaya untuk ke pangkuan Rekha. Perbuatan ini hanya akan menjejaskan kredibiliti dan nama baiknya di mata umum.

Dengan kata dua Jaya dan menyedari pendirian Amitab, Rekha yang membuat penampilan Bollywood melalui filem ‘Sawan Bhadon’ pada 1970 bersama Navin Nischal, menyedari Amitab tidak akan meninggalkan Jaya untuk dirinya.

Pasti dengan situasi ini, dia menerima hakikat kisah cinta mereka akan sia-sia sahaja. Penantiannya bagai mengejar baying-bayang. Makin dikejar makin jauh. 

Kerana itu dia mengambil keputusan memutuskan terus hubungannya dengan Amitab.

CINTA TIGA SEGI... Amitab Bachchan, Rekha dan Jaya Bhaduri (kiri).


Rekha melalui kehidupan yang sunyi selepas itu. 

Dalam mencari ketenangan dan kasih yang hilang, dia dikatakan mempunyai hubungan dengan beberapa jejaka, termasuk aktor Vinod Mehra dan Sunjay Dutt. Namun itu juga tidak berakhir di gerbang perkahwinan.

Akhirnya dia bertemu dengan seorang usahawan, Mukesh Aggarwal. Mukesh terus jatuh hati kepada Rekha dan melamarnya. Rekha menerima dan mereka berkahwin pada 1990.

Sayangnya perkahwinan ini hanya bertahan setahun. Mukesh Aggarwal mati pada 1991 kerana membunuh diri. Sekali lagi Rekha dirundung kecewa.

Hakikatnya hari ini, sementara Amitab Bachchan bahagia bersama Jaya dan keluarga, Rekha masih bersendirian melayari bahtera hidup setelah kematian Aggarwal. 

Kebahagiaan yang diimpikan nyata tidak menjadi kenyataan. - KitaReporters.com

PASANGAN kekasih Amitab Bchchan-Rekha yang akhirnya berpisah.


 

  

 

 

 

 

You will be interested

[VIDEO] TERBAIK ATM!! PERIBAHASA DALAM LAGU

Roulette merupakan sebuah karya segar yang mempunyai melodi rancak tanpa meninggalkan identiti rock ATM. Seni kata lagunya menghimpunkan enam peribahasa Melayu

Ku Syafiq Ku Fozi in Santai 1 day ago

HARUMANIS PERLIS VERSUS HARUMANIS BURMA?

Harga mangga harumanis Burma (Myanmar) ini lebih murah jika dibandingkan dengan harga harumanis Perlis yang dijual antara RM35 hingga RM45 bagi sekilogram
Samsudin Oli Mohamed in Santai 8 hours ago

BEST!! TERJUN SELUT, BERKUBANG TANGKAP IKAN

117 murid SK Jerantut ketika menyertai Kem Kepimpinan Pengawas Sekolah dan Pengawas Pusat Sumber Sekolah di kawasan sawah ladi di Kampung Gintong, Jerantut
Ainal Marhaton Abd Ghani in Santai 9 hours ago

ADIK-ADIK BACA NI!! TIP PILIH UNIVERSITI, KURSUS

KARNIVAL Jom Masuk IPT sudah bermula. Untuk lepasan SPM/ STPM/Diploma, anda diwajibkan untuk pergi ke karnival ini. Banyak maklumat yang perlu anda ambil tahu
Roslan Rusly in Santai 11 hours ago

KEK KAHWIN ANEH JADI TREND ARTIS BAGI 2020?

KALAU dulu untuk ukur siapa "wedding of the year" ialah gaun perkahwinan siapa paling unik, cantik bak puteri kayangan. Kini kek perkahwinan menjadi penentuan
Wan Noor Hayati Wan Alias in Santai 14 hours ago